Brood - suiker3qr.nl / koken / Brood - suiker
BROOD
    Suikerbrood
  • 1 pak wittebrood mix (500 gram)
  • suikerklontjes (of kandijsuiker)
  • 25 gram roomboter (of margarine)
  • boter om schaal in te vetten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de broodmix in de kom en maak het meel luchtig door het met de garde goed door te roeren.
  3. Maak in het midden een kuiltje en giet daar 3 dl handwarm water in.
  4. Laat 25 gram boter in de UltraPlus schaal in de magnetron smelten (ca. 1 minuut op vol vermogen) en doe dit ook in de kom.
  5. Sluit de kom af en doe de 'Twist & Shake' (horizontaal ronddraaiende beweging met de kom) zodat een deeg ontstaat.
  6. Spatel de binnenkant van de kom schoon en kneed alles nog een keer goed door elkaar.
  7. Sluit de kom weer af en laat het deeg 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  8. Voeg dan de kandij/suikerklontjes toe en kneed alles goed door elkaar.
  9. Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen (in afgesloten kom , kamertemperatuur) en doe de deegbal dan in de ingevette UltraPlus schaal.
  10. Duw uitstekende kandij/suikerklontjes in het deeg.
  11. Zet deze (zonder deksel) in de voorverwarmde oven en bak het suikerbrood gedurende ± 25 minuten.
  12. Bestrijk de bovenkant van het brood na het bakken met wat water of boter.
  13. Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.

Smakelijk eten!